Keramikkurser

1 av 2

Mina kurser

Lera är ett fantastiskt material där alla kan göra något.. Bara fantasin sätter stopp för vad man faktiskt kan tillverka. 

Här jobbar vi enbart med högbränt stengods i olika färger, samt glasyrer i många färger men i huvudsak jord/naturfärger. 


Max 6 personer/per grupp.
På kurserna går vi igenom de grundläggande metoderna så som drejning, kavling, tumma och ringla. Jag har för tillfället 2 drejskivor i kursverkstaden vilket innebär att alla som önskar hinner dreja något vid varje tillfälle (ca 45min per person/tillfälle). 


Mina kurser finns i två olika upplägg.

Terminskurs á 6 tillfällen - 3200:- 

Prova-på-kurs á 3 tillfällen - 1900:- 


Man kan även boka privat grupp, i mån av tid.
4-6 personer.
3 timmar tillverkning i verkstaden, jag bjuder på lättare fika samt te och kaffe. Ni väljer ut 2-3 föremål som ni skapat.
Dagen efteråt putsar jag era föremål och låter de torka ett par veckor. När föremålen är torra slipar jag dessa och bränner första gången (ca 2 dygn). Sedan glaserar jag de och bränner de en slutlig gång (2-3 dygn). Ni är välkomna att hämta era föremål ca 3-4 veckor efter tillverkning.
Vid minst 4 deltagare 1150:-/person.

Kursinnehåll:

Första tillfället går vi igenom teknikerna och tummar varsin skål/mugg för att känna på leran, hur mycket den tänjs, tjocklek och dess andra egenskaper. Även viss teori att tänka på kring leran.

Tillfälle 1-5: Där jobbar man helt fritt i sitt skapande. Jag finns däremot hela tiden med för stöd och undervisning i de moment jag behövs. 


Sista tillfället glaserar vi. Det är ett otroligt viktigt steg i processen och det är först här man får en uppfattning om hur slutresultatet blir. Lika spännande varje gång man öppnar ugnen efter glasyrbränning. Man hämtar sina alster ett par veckor efter avslutad kurs.

De som gått kursen tidigare arbetar mer självgående om de önskar. 

Vi turas om att ta med en fika till kurstillfället, det brukar vara en väldigt uppskattad paus där man har möjlighet att prata, ställa frågor och lära känna varandra. 

Jag bjuder alltid på fikan första gången, har man allergier och därav undanber något särskilt är du välkommen att höra av dig! 


Jag försöker hålla kurser några gånger om året, främst höst & vår beroende på hur mycket tid som finns.

Så fort det finns en planerad kurs kommer ett släpp-datum finnas här på hemsidan, Instagram och Facebook.

Man kan INTE köa eller paxa en plats, utan det är först på mailen vid utsatt tid och datum för släppet som gäller! 

Håll utkik efter hösten & vårens kurser på Instagram, Facebook eller hemsidan.